Kwaliteit voor een acceptabele prijs

GEZINUS PRENT SCHILDERSBEDRIJF

HOUT -EN BETONROT

HOUTROT

Problemen met houten onderdelen zoals kozijnen, steunbalken en deuren ontstaan in de meeste gevallen door houtrot. In een vochtig klimaat ontstaan schimmels die het hout aantasten. Sommige houtsoorten zijn zeer gevoelig voor houtrot en andere houtsoorten weer minder. Als houtrot wordt geconstateerd dat nog in een beginstadium is, dan is het mogelijk om de aangetaste delen te verwijderen en deze opvullen. Wanneer het houtrot zich in vergevorderd stadium bevindt kan GPS u een specialistisch advies geven.

Houtrot vóór behandeling:                                    


                        Herstelde kozijn nà verwijderen houtrot:     


BETONROT

Betonrot wordt meestal veroorzaakt door corrosie van de wapening van het beton. Het beton rot zelf niet, maar door roestvorming op de stalen constructie dit in het beton zit, zet het staal uit en maakt ruimte voor vocht en nog meer roest. Het omliggende beton wordt weggedrukt en brokkelt af. 

Aan het beton van gebouwen gebouwd tussen 1965 en 1983 werd  vaak calciumchloride toegevoegd. Hierdoor verhardden de vloeren veel sneller met verdubbeling van de productie tot gevolg. Juist die calciumchloride zorgt voor corrosie van de wapening en dus het verzwakken van de vloer. Het is niet meer toegestaan om dit te gebruiken. Helaas is betonrot niet te voorkomen, wel is het vaak mogelijk om het goed te repareren. 

Door tijdig in te grijpen voorkomt u grotere schade en daarmee gepaard gaande hogere kosten. Aarzel dus niet en neem contact op om de schade zoveel mogelijk te beperken.